Shadow

Mapei Mapetherm kőzetgyapot ragasztó – 25 kg

A Mapei Mapetherm kőzetgyapot ragasztó egy szárazon kevert, cementkötésű habarcs, amelyet kőzetgyapot hőszigetelő táblák ragasztására és hőszigetelő rendszerek felületének simítására terveztek. Ez a termék kiváló választás mind kül- és beltéri alkalmazásokhoz, különösen a vakolt, betonrészekből vagy beton falazóblokkokból készült falak és mennyezetek esetében.

A Mapei Mapetherm kőzetgyapot ragasztó egy szárazon kevert, cementkötésű habarcs, amelyet kőzetgyapot hőszigetelő táblák ragasztására és hőszigetelő rendszerek felületének simítására terveztek.

Tulajdonságok

A Mapei Mapetherm Ragasztótapasz többféle hőszigetelő anyag, mint például habosított polisztirol, extrudált poliészter, habosított poliuretán, kőzetgyapot, parafa stb. ragasztására és simítására használható. Ez a termék különösen hasznos a nagyméretű szigetelőtáblák megereszkedésének vagy megcsúszásának elkerülésére, mivel tixotróp tulajdonságai révén stabil és könnyen felhordható.

A vízzel elkevert Mapei Mapetherm Ragasztótapasz állékony (tixotróp) habarcsot képez, amely a függőleges felületeken is könnyedén alkalmazható anélkül, hogy megereszkedne vagy megcsúszna. A hőszigetelő táblák ragasztásakor a ragasztótapaszt fogazott simítóval kell felhordani a tábla teljes hátoldalára, vagy vakolókanállal pontokban.

A táblák felületének simítását a ragasztásuk után 24 órával lehet elvégezni. Ekkor a Mapei Mapetherm Ragasztótapaszt egyenletes rétegben kell felhordani, majd Üvegszövet Hálót fektetni bele, amit fémsimítóval a „friss” habarcsba kell préselni.

Anyagszükséglet

– Szigetelő táblák ragasztására: 5-7 kg/m²

– Simításhoz: 1,3-1,5 kg/m²/mm

Kiszerelés

A Mapei Mapetherm kőzetgyapot ragasztó 25 kg-os zsákokban kapható, ami elegendő anyagot biztosít a nagyobb felületek ragasztására és simítására is.

Ez a termék kiváló választás mind a szakemberek, mind a DIY (csináld magad) lelkesedők számára, akik megbízható és könnyen alkalmazható megoldást keresnek hőszigetelő rendszereikhez. A Mapei Mapetherm kőzetgyapot ragasztó garantálja a tartós és stabil szigetelést, amely hozzájárul otthona komfortjához és energiahatékonyságához.

Vélemény, hozzászólás?