Shadow

A Murexin Flex XL ragasztóhabarcs bemutatása

A burkolási feladatok egyre nagyobb kihívások elé állítják a szakembereket, különösen a nagyméretű lapok alkalmazásakor. A Murexin Flex XL ragasztóhabarcs kifejezetten ezekre a speciális igényekre lett kifejlesztve. Ez a flexibilis, magas kezdeti szilárdságú, szálerősített ragasztóhabarcs ideális választás a nagy terhelésnek kitett helyek burkolásához, legyen szó beltéri vagy kültéri felületekről.

A burkolási feladatok egyre nagyobb kihívások elé állítják a szakembereket, különösen a nagyméretű lapok alkalmazásakor.

Termékjellemzők

Flexibilis és magas kezdeti szilárdság: A Murexin Flex XL ragasztóhabarcs különleges összetétele garantálja a tökéletes tapadást, amelynek köszönhetően a burkolólapok stabilan rögzülnek. A szálerősítés tovább növeli a ragasztóhabarcs megbízhatóságát és tartósságát.

Rétegvastagság: A ragasztó rétegvastagsága maximum 20 mm lehet, amely lehetővé teszi a vastagabb rétegek alkalmazását is, biztosítva ezzel a nagyobb burkolólapok stabil rögzítését.

Anyagszükséglet: A ragasztóhabarcs anyagszükséglete a burkolólap típusától és hátlapjától, valamint a szerszám fogazatától függően kb. 5-10 kg/m². Ez a rugalmasság biztosítja, hogy a felhasználók mindig az adott feladathoz igazíthassák a felhasznált anyagmennyiséget.

Vízigény: A vízszintes felületeken kb. 0,28 l/kg (7 liter víz / 25 kg zsák), míg függőleges felületeken kb. 0,26 l/kg (6,5 liter víz / 25 kg zsák) víz szükséges a megfelelő keverési arány eléréséhez.

Alkalmazási területek

A Murexin Flex XL ragasztóhabarcs széles körű alkalmazási lehetőségeket kínál:

– Nagyméretű burkolólapokhoz: Különböző méretű burkolólapokhoz, mint például 60 x 60 cm, 120 x 60 cm, 120 x 120 cm, 150 x 75 cm, 180 x 90 cm, 240 x 120 cm, 300 x 100 cm és 360 x 160 cm, valamint a Slim technológiával készült vékony gres burkolatokhoz (3,5-6 mm vastagság).

– Nagy forgalmú helyek: Irodaházak, szállodák, bevásárlóközpontok, áruházak, lépcsőházak burkolásához, ahol a nagy terhelésnek kitett felületek tartóssága elengedhetetlen.

– Kül- és beltérben: Kerámia csempék, burkolólapok, greslapok, mozaikok, műkövek, klinker-, hasított lapok ragasztásához. Alkalmas csempe csempére történő ragasztásra, kenhető vízszigetelésekre, teraszokra, erkélyekre, fal- és padlófűtés esetén is.

Felhasználási javaslat

A nagyméretű lapok burkolásához a legjobb eredmény elérése érdekében 15 mm-es íves (kerekített) glettvas használata ajánlott. Ez biztosítja a ragasztóhabarcs egyenletes eloszlását és a megfelelő tapadást, különösen a nagyobb méretű és súlyos lapok esetében.

Vélemény, hozzászólás?